Nyheter

Ungdomens hus i ekonomisk knipa

Ungdomens hus är i behov av pengar, något som fick Barn- och ungdomsnämndens ordförande Cecilia Forss (M) att erbjuda att kommunen tar över driften. Erik Pelling (S) är kritisk till en sådan lösning.

Ännu en landstingschef får gå

I måndags kom beskedet att landstingsdirektör Kerstin Westholm får sparken. Hon är långt ifrån den första landstingschef som får sluta i Uppsala, och oppositionen menar att det är en följd av bristande politisk ledning.

Uppsalabor ratar burägg

Sedan några år tillbaka driver föreningen Djurens rätt en kampanj mot burhöns. I Uppsala upptäckte lokalföreningen redan förra året att ägg från burhöns var borttagna från de flesta butikshyllor i staden.

Uppgifter om dementa får inte längre användas

I september 2011 konstaterade Datainspektionen att det är olagligt att registrera uppgifter om personer som är dementa, trots det har sådana uppgifter fortsatt att samlas in – bland annat i Uppsala.

Krafttag mot cannabisbruket hos unga

Användandet av cannabis bland kommunens unga har blivit allt vanligare. Anna Haid arbetar för drogprevention i Uppsala län och hon menar att vuxna måste blir bättre på att bemöta unga när det kommer till droger.

Ny feministisk framtoning för V i Uppsala län

Feministisk, socialistisk och organisatorisk – så beskrivs inriktningen för den verksamhetsplan som Vänsterpartiet i Uppsala län antog under distriktsårskonferensen i Enköping söndagen 17 mars. Samtidigt omvaldes Jeanette Escanilla till ordförandeposten.

Negativ spiral i Sävja måste vändas

Det var under förra helgen som Sävjaskolans bibliotek sattes i brand. En händelse i en rad negativa händelser som har kommit att drabba området på en ganska kort tid.

Mödravården en fråga om politik

Den höga mödradödlighet i utvecklingsländerna, kan förändras genom politisk vilja. Men även i Sverige råder hög belastning vid förlossningsavdelningarna vilket ökar risken för att misstag begås vilket här främst drabbar barnen.

Sidor

© 2015 Uppsala Fria